دبیر سابق شورای راهبری گردشگری سلامت کشور در هشتمین نشست معاونین فرهنگی، اجتماعی و گردشگری مناطق آزاد کشور با بیان مطلب فوق و با اشاره به اینکه یکی از موانع گردشگری سلامت نبود برداشت صحیح از این حوزه است، اظهار داشت: میبایست در سه بعد پزشکی، تندرستی و طبیعت درمانی بر روی گردشگری سلامت کار شود تا ظرفیتها مشخص شود.
محمد پناهی افزود: اگر قرار است گردشگری سلامت را توسعه دهیم باید نگاه کاربردی به جوامع محلی داشته باشیم. اگر این اتفاق رخ دهد قطعا گردشگری سلامت رونق میگیرد.
پناهی ارتقاء سطح سلامت مناطق محلی را مهم ارزیابی کرد و ادامه داد: برای تحقق این مهم که یک راه دوسویه است؛ باید ظرفیتهای منطقه را بشناسیم و قوانین محلی را تسریع کنیم تا سرمایهگذار ترغیب شود. در واقع باید بخش خصوصی پای کار بیاید تا آن منطقه توسعه پیدا کند؛ اگر امروز در مناطق آزاد نواقصی در این حوزه وجود دارد به این دلیل است که بخش خصوصی درست وارد عمل نشده و هنوز رویکردمان دولتی است.
وی گفت: نبود مناطق آزاد در سیاستگذاریهای کلان، بزرگترین چالش این مناطق است.
پناهی حوزه نظارتی را دیگر چالش مناطق آزاد دانست و اظهار داشت: برنامه جدی در حد کلان در این مناطق وجود ندارد؛ باید نقشه راه گردشگری سلامت مناطق آزاد نوشته شود تا به سند راهبردی برسید.
این کارشناس حوزه گردشگری سلامت تصریح کرد: تا استراتژی تعریف نکنید نمیتوانید نقشه راه را بنویسید در این حوزه چند محور را میبایست در نظر بگیرید؛ اولین مورد محور تولید محتوا است تا تولید محتوا نداشته باشید نمیتوان از مناطق آزاد انتظار جدی داشت.
پناهی افزود: آموزش و توانمندسازی برای مدیران ازجمله استراتژیهایی است که باید در مناطق آزاد اعمال شود؛ همچنین تا زمانی که در مجموعه خود نظارت دقیق نداشته باشید قطعا دلالان حرف اول و آخر را در حوزه گردشگری سلامت خواهند زد.
دبیر سابق شورای راهبری گردشگری سلامت کشور افزود: در حوزه اجرایی شرکتهای گردشگری سلامت مناطقتان را بازتوانی و آموزش دهید و تلاش کنید به کسانی مجوز دهید که سرمایهگذار واقعی هستند.