کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دیوارسبز؛راهکارپایان زشتی شهرهای ایران

3 مرداد 1400 ساعت 10:21

عصرمیزبان-شهرهای ایران هرروزنازیباترمی شوند و هیچ الگویی برای معماری مبتنی برهویت ایرانی ندارند.


معماری عجیب وغریب ساختمان های ایران امروزوارداتی است اما حتی درمیان غربی ها هم جایگاهی ندارد.
هرچه قدرکشورهای پیشرفته دنیا درحال بازگشت به هویت گذشته خود هستند، درایران ساختمان هاي بی هویت درحال نابودی هویت بصری شهرها و روستاهای ایران هستند.
هیچ سازمان و نهادی نظیروزارت مسکن وشهرسازی ،بنیادمسکن انقلاب اسلامی،کمیته امداد ،نظام مهندسی ساختمان وشهرداری ها برنامه ای برای هویت بخشی به ساخت وسازها در ایران ندارند.
چندی پیش یکی ازکارشناسان ساختمان گفته بود که انقدرکه ساختمان های با معماری رومی درشهرهای شمالی ساخته شده ودرحال ساخت است در اروپا شاهد این رویه نیستید.
متاسفانه معماران و مهندسان این سالها که دانش و شناختی ازهویت بصری وایرانی ندرارند پیشتازشکل گیری این اشفته بازاروخیانت به اینده شهرهای ایران محسوب می شوند.
یکی ازراهکارهای کم خرج وزودبازده برای ارامش بخشی به سیمای بصری شهرها،بهره گیری ازسبزینگی ساختمان ها درمعابرعمومی وشهری است. 
ساختمان سبز، پدیده‌ای نوظهور در طول یک دهه اخیر است که نه تنها برای ساختمان‌های میزبان خود فواید بی‌شماری در بردارد، بلکه می‌تواند نقش بسزایی در کاهش دمای روزافزون شهرها نیز داشته باشد.
سقف‌های سبز، باغ‌های آسمانی، دیوارهای زنده، باغ‌های عمودی و تمامی منابع سرسبز جدیدی که در طول سال‌های اخیر به‌منظور برآورده‌سازی اهداف تفریحی، تغذیه‌ایی، آب و هوایی و افزایش فضاهای سبز شهری در مناطق شلوغ و آلوده شهرهای امروزی ایجاد شده است، کمک مؤثری در کاهش اثر گرمایی شهری و گازهای گلخانه‌ای به حساب می‌آید. 

این اماکن سبز می‌تواند دمای شهرها را بین یک تا دو درجه سانتی‌گراد کاهش دهد که با توجه به معضل عظیم گرمایش جهانی این میزان کاهش بسیار مفید و حائز اهمیت است.
سبزینگی در ساختمان ها، راهی مناسب برای بهبود کیفیت زندگی در محیط های شهری است. در حال حاضر به دلیل وجود مشکلات اساسی همچون گرم شدن زمین، آلودگی هوا و آب، مصرف بی رویه انرژی و هزینه های اقتصادی بالای آن، طراحی ساختمان های سبز اهمیت زیادی پیدا کرده است. دیوارهای سبز نوعی نقاشی زنده هستند که در تقابل با فضای شهری یک اثر هنری به حساب می آیند . علاوه بر آن پناهگاه بسیار عالی برای تنوع زیستی و یک عنصر مهم در بوم شناسی شهری هستند.
استراتژی مؤثر گسترش فضای سبز شهری، به علت قیمت بالای زمین در شهرهای بزرگ، در سطح افقی بسیار پرهزینه است بنابراین توصیه ی بهینه برای راهبرد اصلی شهرداری‌ها، «گسترش فضای سبز در سطح عمودی» می باشد. اگر چه دیوارهای سبز فقط مختص فضاهای خارجی نیستند و قابلیت استفاده در فضاهای داخلی ساختمان را نیز دارند.

دیوارهای سبز که به عنوان دیوارهای گیاهی، دیوارهای زندگی یا باغهای عمودی شناخته می شوند در سال های اخیر روند رو به رشدی درفضاهاي شهري داشته اند.
 بکار بردن طبیعت زنده در محیط های شهری، نه تنها دعوت کنندگی و جذابیت زیادی دارد، بلکه مزایا و اهداف دیگری را نیز در پی خواهد داشت. این دیوارها از پخش گرد و خاک در هوا جلو گیری کرده و از ساختمان در برابر اشعه های فرا بنفش باران و فشار باد محافظت می کنند.
 


کد مطلب: 181

آدرس مطلب :
http://asremizban.com/news/181/دیوارسبز-راهکارپایان-زشتی-شهرهای-ایران

عصرمیزبان
  http://asremizban.com