کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ایران به دنبال همسر خارجی برای «امید»

12 آبان 1401 ساعت 9:56

همسریابی برای درنای امید از خبرهای زیست محیطی مهم این هفته بود.


علی سلاجقه معاون رئیس‌ جمهور در مورد تک‌ درنای سیبری که همه ساله برای زمستان گذرانی وارد مازندران می شود، گفت: امسال نیز این درنا چون سال های گذشته وارد ایران شد و در تالاب‌ها آمد و شد دارد؛ به دنبال رایزنی با کشورهایی هستیم که جفت این درنا را دارند.
«امید» تنها بازمانده گله غربی درنای سیبری، دو روز زودتر نسبت به سال گذشته صبح روز پنجشنبه پنجم آبان ماه برای زمستان گذرانی به تالاب بین المللی فریدونکنار و سرخرود مهاجرت کرد و موجب خوشحالی علاقه مندان به محیط زیست شد.
به گزارش توریسم انلاین درنای امید هر ساله از زیستگاه زادآوری خود در سیبری از مسیر روسیه، قزاقستان و آذربایجان به تالاب بین المللی فریدونکنار در مازندران مهاجرت ‌و حدود چهار ماه از سال را با تغذیه در محدوده دامگاه‌های سنتی از باران و سرخرود و فریدونکنار زمستان گذرانی می‌کند.
اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران با کمک جوامع محلی و بومیان منطقه و باتوجه به اهمیت این پرنده به عنوان پرنده ای در خطر انقراض با انجام اقدامات مختلفی از این پرنده زیبا و با ارزش حفاظت می کند.
درنای امید ۱۴ سال است که بصورت تنها و انفرادی مهاجرت می کند. امید سال گذشته هفتم آبان ماه در تالاب فریدونکنار فرود آمد و پس از ۱۳۱ روز زمستان گذرانی دراین تالاب در تاریخ ۱۷ اسفندماه گذشته به سیبری بازگشت.
دُرنای سیبری که امید از گونه آنهاست ؛ پرنده‌ای در معرض خطر انقراض از خانواده درناهاست که قدی نزدیک به یک ‌و نیم متر دارد و فاصله دو بال آن بیش از ۲ متر است. این درنا بدنی یکدست سفید با پاهای بلند سرخ ‌رنگ دارد و منقار بلند سیاهی روی صورت قرمز رنگ آن نشسته‌ است.
درنای سیبری به طور تاریخی به سه جمعیت اصلی شرقی، غربی و مرکزی تقسیم می‌شود. جمعیت مرکزی این گونه منقرض شده است و جمعیت غربی هم به گفته کارشناسان محیط زیست در صورت مرگ امید به طور قطعی منقرض خواهد شد .
جمعیت شرقی درنای سیبری که در واقع تنها گروه باقی مانده از این گونه است، تابستان را در شرق سیبری زادآوری کرده و برای زمستان‌گذرانی به شرق چین می رود. از اعضای این گروه بیش از سه هزار قطعه باقی‌مانده است . زیستگاه زمستانی تقریبا تمامی جمعیت این گونه دریاچه " پویانگ " در چین و اطراف آن است.
همه ساله در زمستان ۱۵۰ گونه پرنده زمستان گذران با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۵۰۰ هزار بال به تالاب و
آب بندان های مازندران از جمله تالاب بین المللی میانکاله می آیند.


کد مطلب: 559

آدرس مطلب :
http://asremizban.com/news/559/ایران-دنبال-همسر-خارجی-امید

عصرمیزبان
  http://asremizban.com