کارشناسان فوربز، صنعت سفر و گردشگری در کشورهای عربیزبان را یکی از صنایع پیشرو و تاثیرگذار در رشد و توسعه اقتصادی منطقه معرفی میکنند و از نظر آنها، این منطقه، بهعنوان یک مقصد در سطح کلاس جهانی، در دنیای گردشگری ظاهر شده است. از نظر آنان، اگر چه دبی، برای مدتها بهعنوان قطب گردشگری خاورمیانه شناخته میشد، اما جدیدترین آمار و گزارشها نشان میدهد که در سالهای اخیر مقاصد دیگری همچون عربستان سعودی، قطر، مصر و ابوظبی، سرمایهگذاریهای کلانی در زمینه گردشگری انجام دادهاند و شاهد رشد گردشگری در این مناطق بودهایم. راس الخیمه در امارات نیز، از دیگر مناطقی است که تلاش کرده تا با ارائه هتلهای لوکس و خدمات گردشگری سطح بالا، خود را بهعنوان یک مقصد نوظهور در خاورمیانه معرفی کند.
به گزارش قطبنما از سویی دیگر، برگزاری رویدادهای مهم ورزشی همچون مسابقات جایزه بزرگ فرمول یک در بحرین، امارات متحده عربی و عربستان سعودی، برگزاری رویدادهای UFC در امارات متحده عربی و جام جهانی ۲۰۲۲ فوتبال در قطر، کشورهای خاورمیانه را به یک مقصد ورزشی مهم در سطح جهان تبدیل کرده است. قطر نیز قصد دارد برای اولینبار، جام جهانی بسکتبال فیبا را در سال ۲۰۲۷ میلادی به خاورمیانه بیاورد.
آمارها نیز از رشد چشمگیر صنعت گردشگری در خاورمیانه پس از همهگیری کرونا خبر میدهند؛ براساس گزارش UNWTO، صنعت گردشگری جهان در سال ۲۰۲۲ میلادی، به ۶۳ درصد از سطح قبل از همهگیری (سال ۲۰۱۹) رسید، اما در این میان خاورمیانه، با بازیابی حدود ۸۳ درصدی تعداد بازدیدکنندگان نسبت به سال ۲۰۱۹ میلادی، یکی از پیشتازان بهبود گردشگری در سال ۲۰۲۲ میلادی بود.
در همین راستا، شورای جهانی سفر و گردشگری نیز پیشبینی کرده که بازار سفر و گردشگری در عربستان سعودی، رکورد سریعترین رشد را در منطقه خاورمیانه خواهد زد و میزان رشد سالانه آن در ۱۰ سال آینده، به سالی ۱۱ درصد خواهد رسید.
همچنین، سهم سفر و گردشگری در تولید ناخالص داخلی خاورمیانه در سال ۲۰۲۲ میبادی در مقایسه با سال ۲۰۲۱ میلادی، با ۴۶.۹ درصد رشد، به ارزش ۱۰۷ میلیارد دلار رسیده و گزارشهای یاتا نشان میدهد، خطوط هوایی خاورمیانه، شاهد افزایش ۱۵۷.۴ درصدی ترافیک هوایی، در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۲۱ بوده است.