سیستان و بلوچستان با دارا بودن رتبه نخست در تعداد شتر در کشور توانسته گامهای خوبی را در زمینه پرورش شتر بردارد که به عنوان نمونه میتوان از عملیات احداث جایگاه شترداری بهداشتی شیری و گوشتی و هویتگذاری شترها در سطح استان نام برد.
به گزارش
عصرمیزبان از مجموع حدود ۱۵۰ هزار نفر شتر در کشور نیمی از آنها در این استان نگهداری میشوند به همین دلیل این استان در پرورش شتر رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده و قطب پرورش این دام در ایران محسوب میشود.
شرایط اقلیمی، علاقهمندی و توان تخصصی دامداران در پرورش شتر، مقاومت بالای شتر به کم آبی و تغذیه از مراتع ضعیف، بهترین فرصت را برای توسعه شترداری در سیستان و بلوچستان فراهم کرده است.
صنعت شترداری میتواند عواید زیادی را نصیب بهرهبرداران خود کند چرا که پوست، گوشت، شیر، کرک و کوهان شتر مورد استفاده قرار میگیرد و سود خوبی را نصیب پرورش دهندگان میکند. در واقع میتوان پرورش شتر را به صنعتی سودآور برای این استان مستعد و کمبرخوردار تبدیل کرد.
علاوه بر این از این فرصت میتوان برای رونق گردشگری منطقه استفاده کرد و تورها و جشنوارههای متعدد با محوریت شتر برپا کرد. کاری در کشورهای همسایه عربی و آفریقایی درآمد سرشاری را نصیب جامعه محلی کرده و مورد اقبال گردشگران قرار گرفته است.