تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۵۱
کد مطلب : ۴۷۹
جالب است ۰ +
تاجیکستان به لحاظ فرهنگی و تاریخی، نزدیکترین کشور به ایران محسوب می شود. اما درعین حال دورترین کشور به ماست.
خلاقیت کادوس و حظ تاجیک‌ها!
هم در اقتصاد این کشور،بازی را به سایرین باخته‌ایم،و هم در فرهنگ.
تاجیک‌ها ایران و فرهنگ غنی و پربارش را عاشقانه دوست دارند. فرهنگ ایران زمین در میان تاجیک‌ها عیان و پررنگ است و ایرانیان در سفر به این کشور هرگز احساس غربت نمی‌کنند.
کار فرهنگی در تاجیکستان سخت نیست .دستگاه‌های عریض و طویل فرهنگی باید پاسخ دهند، با این همه هزینه و بودجه، به چه کاری مشغول هستند که ما این همه از هم دوریم و از این ظرفیت برای تبادل و تعامل فرهنگی میان دو ملت بهره نمی‌گیرند‌.
منصور ضابطیان در سفر به تاجیکستان درسفرنامه بی‌زمستان، به روایت این نزدیکی و دوری پرداخته است و از مرجع بودن شبکه‌های ماهواره‌ای نظیر GEM برای شناخت ایران سخن گفته است.
او در جایی نوشته است: «موسیقی داخل ایران با سلیقه روز تاجیک‌ها بسیار همخوان است. اما موسیقی ایرانی از نظر تاجیک‌ها موسیقی لس‌آنجلسی است و تنها خواننده‌ی ‌داخل ایران که بسیار مورد توجه تاجیک‌ها قرار گرفته، محسن چاووشی است. تاجیک‌ها او را خیلی دوست دارند...».
استاد شجریان هم از خواننده‌های مورد علاقه تاجیک‌ها محسوب می‌شود.
خوشبختانه درسال‌های اخیرتلاش برای معرفی فرهنگ و موسیقی ایرانی در تاجیکستان کلید خورده است.
سال گذشته هلدینگ بین‌المللی توسعه تمدن شهر کادوس مجری جشن ملی تاجیکستان بود و کنسرت باشکوهی را در شهر دوشنبه برگزار کرد که مورد قدردانی مقامات فرهنگی کشور تاجیکستان قرار گرفت.
در این جشن آرون افشار و حمید هیراد با اجرای کنسرت خود توجه مخاطبان تاجیک را جلب کردند.
اجرای این هنرمندان و حظ تاجیک‌ها نشان داد که می‌توان با محوریت دیپلماسی فرهنگی، سایر بخش‌های اقتصادی را نیز رونق بخشید.
شرکت بین الملی توسعه گردشگری تمدن شهر کادوس هلدینگی است که خدمات مشاوره‌ای به لحاظ توسعه سرمایه‌گذاری در ابعاد مختلف صنعت گردشگری ارایه می‌دهد و قرار است فصل تازه توسعه سرمایه گذاری در تاجیکستان را رقم بزند.

 
 
 
http://asremizban.com/vdcd2n0o6yt05.a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما