دبیر کمیته گردشگری سلامت استان تهران مهمترین انتظار فعالین گردشگری سلامت از رییسجمهور آینده را نگاه کلان و راهبردی به این حوزه عنوان کرد.
دکتر محمد پناهی با بیان اینکه یکی از اولویتهای توسعه پایدار در مباحث اقتصاد سلامت و گردشگری، استفاده کارآمد از ظرفیت گردشگری سلامت است، گفت: این مدلِ گردشکری میتواند نقش پررنگی در اقتصاد کلان کشور ایفا کند. با این رویکرد و رفع چالشهای این بخش، میتوانیم به رشد اقتصادی کشور کمک کنیم.
به گفتۀ دبیر اسبق شورای راهبردی گردشگری سلامت کشور، پایش چالشهای گردشگری سلامت ضروری و حیاتی است و این امر میتواند چشمانداز روشنی به توسعه پایدار گردشگری بدهد.
وی افزود: باتوجه به موضوع بین بخشی بودن سلامت، ما با مشکلات جدی در سیاستگذاری این حوزه روبرو هستیم و تاکنون نتوانستیم به همافزایی و وحدت رویهای برسیم. با در کنار همبودن و داشتن سازو کار مشخص در سیاسگذاری، میتوان استراتژیهایی صحیح تدوین نمود، سند راهبردی نوشت و نقشه راه این زمینه را ترسیم کرد.
پناهی با تاکید بر اینکه هنوز در سیاستگذاریها امکان اجماع پیدا نکردهایم، خاطرنشان کرد: ما در چشمانداز گردشگری سلامت چه در قالب سند و چه در موضوع مهم اجرا با مسائل پیچیده و جدی مواجه هستیم و نمیتوانیم برنامه مشخصی ارائه کنیم.
وی تندرستی را گسترهای چندوجهی برشمرد و گفت: این بخش در ایران، فاقد سازوکارهای لازم برای ساماندهی و نظارت مشترک است. همچنین مکانیزمهای نظارتی در سطوح مختلف اعم از سطح کلان و میانی دارای مشکلات عدیدهای است.
وی تغییر پیدر پی مدیران را از اَبرچالشهای گردشگری سلامت عنوان کرد و گفت: تغییرات سریع مدیران با تغییر دولتها و وزرا، پیگیری بسیاری از توافقنامهها و تفاهمنامهها را با دشواریهایی روبرو میکند. رویکرد سلیقهای مدیران باعث از دسترفتن فرصتها و زمان میشود. هر دولت، آغازگر روند تازه و جدیدیست، بدین ترتیب تفاهمنامهها و همافزاهاییهای بین بخشیِ ذیقیمت، ابتر باقی میماند و خسارات معنوی و مادی بسیاری دامنگیر گردشگری سلامت میشود.
پناهی فقدان نقشه راه و سند ملی گردشگری سلامت را موجب رویکرد جزیرهای و روزمرگی در این حیطه پولساز دانست و ابراز امیدواری کرد؛ دولت و رییس جمهور آینده اهتمام ویژهای در بخش مهم سیاستگذاری و تولیت گردشگری سلامت داشته باشند.