تعدادی از عکاسان چینی نتیجه سه سال سفر به ایران را در نمایشگاهی به تصویر کشیدند که با استقبال زیاد چینیها روبهرو شد.
فائزه آخوندی، راهنمای رسمی ایرانگردی و جهانگردیِ چینیزبان که حدود ۱۰ سال است در زمینه فرهنگ گردشگران چینی مطالعه و پژوهش میکند، این خبر را به ایسنا داد و گفت: این نمایشگاه در نتیجه سفرهای عکاسان یکی از انجمنهای عکاسی شناختهشده در چین است. آنها به کشورهای زیادی سفر میکنند؛ از قطب شمال تا کویرهای ایران. ما در سفر ایران از شمال تا جنوب، شرق و غرب را در چند نوبت دیدهایم، تا اینکه چندی پیش دستاورد آن سفرها در نمایشگاه عکسی نشان داده شد که با استقبال زیادی روبهرو شد و یقین دارم اثر زیادی بر چینیها خواهد داشت و تصویر زیباتری را از ایران در ذهن آنها ایجاد خواهد کرد.
این راهنمای گردشگری ادامه داد: این گروهها که حدود سه چهار سالی پی در پی به ایران سفر کردند، تصمیم گرفتند نمایشگاهی را از تمام کشورهایی که عکاسی کردهاند، برگزار کنند و چون تعداد سفرهایشان به ایران بیشتر از دیگر کشورها بود، بخش ویژهای را به ایران اختصاص دادند و این نکته را حتی در بنر و دعوتنامههای نمایشگاه تاکید کردهاند که این نمایشگاه عکس با موضوع اصلی ایران است.
این فعال گردشگری سپس به "فرصتسوزیهایی که از سوی مسؤولان کشور در برخورد با این رویدادها میشود" اشاره کرد و گفت: وقتی این نمایشگاه در چین برگزار شد از برخی مسؤولان تقاضا کردم با اهدای هدیهای، هرچند کوچک از این عکاسان تقدیر کنند که با هزینه خودشان به ایران آمدهاند و حالا با نمایش این عکسها برای کشور ما تبلیغ مؤثر میکنند، اما حتی نشانی محل برگزاری نمایشگاه را نپرسیدند و استقبالی هم از آن پیشنهاد نشد.
آخوندی اظهار کرد: وقتی مسؤولان دنبال تبلیغ ایران هستند، چرا شخص یا گروهی را که با هزینه خود به ایران سفر و تبلیغ میکند، حمایت نمیکنند؟ برای تهیه و تولید محصولات تبلیغی ایران هزینه و بودجههای سنگینی میشود اما نتیجه حتی در سلیقه گردشگر نیست و محصولی کارآمد و کاربردی هم تولید نمیشود. این همه برای معرفی «دهکده پارسیان» در چین که هیچ سندیت تاریخی برای آن وجود ندارد و بیشتر شبیه افسانه است، هزینه شد، اما برای تبلیغاتی که بدون هزینه و متناسب با سیقه گردشگر خارجی انجام میشود حتی در حد اهدای چند بشقاب مینا قدردانی نکردند.