کمتر از ۲۴ ساعت پس از قطع شدن تک درخت نخل ساحل کویری روستای درک، با کمک مردم محلی، نخل دیگری جایگزین شد.
اهالی روستای درک در جنوب استان سیستان و بلوچستان که در ۱۷۰ کیلومتری چابهار قرار دارد، شاهد قطع شدن نماد گردشگری و درخت معروف و محبوب خود بودند و اعلام مسئولان مربوطه از این حکایت داشت که مشخص نیست چه کسانی اتفاق را رقم زده اند.با این حال اعلام شد که قرار است نخل دیگری جایگزین شود.
این در حالی است که آخرین خبر از منطقه آزاد چابهار نشان می دهد که جایگزینی نخل ساعتی پیش با کمک مردم و مسئولان محلی به همراه گردشگران و دوستداران طبعیت انجام شده است.
اعلام اولیه مسئولان منطقه آزاد چابهار بر این تاکید داشت هدف کسانی که این کار را کردهاند آسیب زدن به گردشگری این بخش بوده است به هر صورت این در خت نماد گردشگری جنوب سیستان و بلوچستان بوده و در جذب گردشگران داخلی و خارجی نقش داشته و عاملی در رونق کسب و کار و اشتغال اهالی بوده است.
روستای درک با تپههای ماسهای در تلاقی با دریای مکران (عمان) و تکدرخت نخل آن، چند سالی است در بین گردشگران شناخته شده که البته در تمام سالهایی که به واسطه منظره منحصربهفردش محل آمد و شد گردشگران بوده با چالشهای بسیاری دست و پنجه نرم کرده، از زبالههایی که گردشگران در ساحل درک رها کردند و رفتند تا زیرپا گذاشتن هنجارها و فرهنگ مردم محلی.
عظیم اسحاقی، دهیار روستای گردشگری دَرَک به ایسنا میگوید: هنوز نمیدانیم بلاهایی که بر سر تکدرخت ساحل درک آوردهاند کار چه کسی یا کسانی بوده است. ما به پلیس گزارش دادهایم و بررسیها درحال انجام است. از نیروهای امنیتی با توجه به تلاشی که چند وقتی است برای تخریب این منطقه گردشگری در استان سیستان و بلوچستان انجام میشود، میخواهیم به این موضوع رسیدگی کنند.
او ادامه میدهد: تکدرخت نخل ساحل دَرَک با روستا فاصله دارد و شبها کسی در ساحل نگهبانی نمیدهد و این فرصتی شده برای بعضی افراد معلومالحال که این جاذبه گردشگری ساحل درک را نابود کنند. ما اجازه نمیدهیم روستای گردشگری دَرَک را تخریب کنند و روز جمعه، درخت نخل دیگری را در همان محل میکاریم تا نشان دهیم نمیتوانند به اینجا آسیبی وارد کنند.
اسحاقی میگوید: چند ماه پیش پای تکدرخت نخل ساحل درک، گازوئیل ریخته بودند که خاکش را تعویض کردیم و خوشبختانه آسیب زیادی وارد نشده بود و درخت زنده ماند. اینبار اما درخت را از تنه آن قطع کردهاند. این درخت که فقط سمبل گرشگری است، چه مزاحمتی برای دیگران دارد که اینگونه قصد جانش را کردهاند؟ درخت نخل مثل انسان است، واحد شمارش "نفر" است، آسیب رساندن و بریدن آن، به مثابه ریختن خون و قتل یک انسان است.
دهیار روستای گردشگری درک تاکید میکند: درخت نخل درک از بینرفتنی نیست. ما برای توسعه گردشگری پایدار تلاش میکنیم و کاشت درخت نخل دیگری شبیه به درخت قدیمی در همین محل، در همین راستا انجام میشود.