تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۴۵
کد مطلب : ۹۰۱
جالب است ۱ +
تعداد نظر۱
اولین زن قناد ایرانی که موفق به دریافت نشان شوالیه لیاقت شد.
شهرزادی که شوالیه شد
به گزارش عصرمیزبان شهرزاد شکوهی‌وند متولد ۲۵ فروردین سال ۱۳۶۵ خورشیدی در تهران است.
علاقه وی به پختن خوراک و شیرینی از کودکی آغاز شد. تکان خوردن کیک‌هایی که با چوب دستی فرشتگان دور سیندرلا ساخته شده بود؛ فروشگاه پر از شیرینی و آب نبات‌های رنگی داستان‌های هری پاتر٬ مسابقات شیرینی‌پزی سریال جاده‌ای به سوی آنولا٬ سینی‌های پر از خوراکی در رخت خواب اسکارلت اوهارو و خوراک غاز با گلبرگ‌های رز باغچه در کتاب مثل آب برای شکلات٬ شهرزاد را بیش از پیش مطمئن کرده بود که کاری که قرار است بکند چیزی فراتر از پختن و سرویس دادن به آدم‌هایی است که دوست‌شان دارد.
شهرزاد مادری توانمند داشت که استعدادهای فرزندانش را خوب می‌شناخت و به سوی آنچه دوست داشتند هدایت می‌کرد. بر خلاف آنچه خانواده تصور می‌کرد او تصمیم گرفت تحصیلات خود را در رشته‌ی مدیریت هتلداری که در آن زمان تنها رشته‌ی آکادمیک در زمینه سرویس دهی، آشپزی و شیرینی پزی در دانشگاه آزاد تهران بود٬ ادامه دهد.
خانواده با او نه تنها مخالفت نکرد بلکه از او حمایت هم کرد. دانشگاه کافی نبود. او بعد از دانشگاه در کلاس‌های بلند مدت آشپزی٬ شیرینی‌پزی٬ باریستایی در دانشگاه علمی کاربردی به مدت یک و نیم سال شرکت کرد و هم‌زمان با تحصیل با هتل‌های هما و نیلو در تهران مشغول به کار شد. همچنین برپایی کارگاه خانگی و پختن کیک و شیرینی برای اعضای خانواده، دوستان و آشنایان دور و نزدیک و تامین کیک‌های چندین کافه‌ی کوچک٬ میل او را به پختن شیرینی هم‍‌چنان زنده نگه می‌داشت.
شهرزاد در سال ۲۰۱۸ میلادی با همراهی خانواده برای تحصیل رشته‌ی مورد علاقه‌اش در یکی از بهترین مدارس شیرینی پزی و آشپزی دنیا (مدرسه ی کوردن بلو) به پاریس رفت و پس از گذراندن دوره و دریافت مدرک به تهران بازگشت و کار خود را در یکی از رستوران‌های تهران ادامه داد.

اما پس از چند ماه مغازه‌ی رویایی‌اش را در قلب تهران یافت و با تشویق و حمایت همسرش تصمیم به گشایش بوتیک شیرینی خود در تهران گرفت.
"فم‌شیک" در قلب تهران شروع اتفاقی تازه در زندگی شهرزاد بود. رویکرد و تفکر او در "فم‌شیک" با الهام از طبیعت و مواد اولیه اصیل ایرانی و بازنگری دسر‌ها و میراث‌های خوراکی ایرانی شروع شد.
بابا تبریزی اولین شیرینی ابداعی او بود که از خاگینه‌ی ترکی و کیک بابا اُ‌رام (ایتالیایی و فرانسوی) برای پختش الهام گرفت.
به دنبال آن استفاده از ترکیب ترشی زرشک ایرانی در کنار شکلات تلخ، استفاده از پسته وحشی (بنه) در ترکیب شیرینی فرانسوی پاریس برست و افزودن سرشیر و عسل ایرانی بر اکلر فرانسوی، به کار بردن بهار نارنج ایرانی در ترکیب کِرم‌های فرانسوی، استفاده از گیلاس و آلبالوی منطقه‌ی سیاه‌بیشه در ترکیب شیرینی معروف آلمانی جنگل سیاه، آوردن پسته اصیل ایرانی و زعفران دخترپیچ خراسان در ویترین شیرینی‌های فرانسوی را بوجود آورد.
آنچه کار شهرزاد را متفاوت می‌کرد استفاده نکردن از رنگ‌های غیر طبیعی و اسانس‌های شیمیایی در ترکیب شیرینی‌هایش بود. او سعی کرد با استفاده از مواد اولیه‌ی طبیعتی مانند گل‌گاو‌زبان، چغندر قرمز، زعفران و پسته ایرانی، خط تازه‌ای از تولید ماکارون را راه‌اندازی کرد.
لیمو عمانی پیش از این جایی در میان دسر‌هایی که در ایران سرو می‌شد نداشت اما شهرزاد با افزودن عطر و طعم لیمو عمانی به شیرینی توانست ذائقه‌ی مشتریانش را به وجود این طعم دسر عادت دهد.
سبکی که شهرزاد پیش گرفت پختن شیرینی‌های کلاسیک یا به اصطلاحی مادر بزرگی بود که در آن ظرافت دست‌ها بسیار مهم بود. او به ساخت دسر‌های مدرن فرانسوی معتقد نبود.
در سال ۲۰۲۰ دومین شعبه از شیرینی فروشی و کافه خود را در منطقه الهیه گشود. با آشپزخانه‌ای باز به روی همگان در کنار دختران و پسرانی که عاشقانه هر روز برای مشتریان شیرینی می‌پزند.
در آتلیه شهرزاد شکوهی‌وند علاوه بر شیرینی و دسر‌ها هر روزه نان‌های حجیم و غیرحجیم ارائه می‌شود و همچنین سرو صبحانه‌هایی با سبک شهرزاد نیز اتفاق تازه‌ای را رقم زد. آتلیه‌ی شهرزاد شکوهی‌وند در تهران پس از آن با میان وعده‌هایی بر پایه‌ی نان‌هایی که روزانه تولید می‌شوند کارش را ادامه می‌دهد.

دیده شدن فرهنگ خوراکی بی‌نظیر ایران
شهرزاد شکوهی وند به مناسبت دریافت نشان شوالیه لیاقت در حوزه کشاورزی در صفحه شخصی‌اش در اینستاگرام نوشت: «روز یازدهم امرداد ۱۴۰۲، یکی از خاص‌ترین روزهای زندگی من است. دریافت نشان شوالیه لیاقت در حوزه کشاورزی به‌عنوان اولین زن قناد ایرانی از طرف وزارت کشاورزی و حاکمیت خوراکی فرانسه به‌دلیل اشاعه و تبادل فرهنگ خوراکی میان دو کشور ایران و فرانسه، برایم افتخار بزرگی است. افتخاری که نه‌تنها در زندگی کاری و حرفه‌ای من بلکه در مسیر کاری زنان و مردان بسیاری که در این حوزه فعال هستند، تاثیر خواهد گذاشت و من از این بابت قدردان هستم. با تمام وجود امیدوارم که این اتفاق و دریافت توجه از طرف کشور فرانسه، که مهد خوراک و نوشیدنی‌ است، موجب دیده‌شدن برحق فرهنگ خوراکی بی‌نظیر ایران و همچنین توانمندی‌های فعالان این حوزه در آنسوی مرزها شود؛ به‌ویژه نزد کنشگران حرفه‌ای هنر آشپزی و شیرینی‌پزی در منطقه، در اروپا و دیگر نقاط دنیا. این نشان لیاقت در واقع به تمام فعالان صنعت خوراک نیز تعلق دارد و من امیدوارم موجب انگیزه بیشتر برای سایرین باشد.»
http://asremizban.com/vdcd2f0n6yt0z.a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

ایراندخت گیوکی
feedback
Iran, Islamic Republic of
درود بر شما و تفکر زیبای تان قابل تقدیر و افتخار هستید لذت بردم از وجود همچین بانویی قدرتمند و وطن دوست پیشاپیش ۸مارس که مصادف است با روز جهانی زن را خدمت شما بانوی عزیز و مادر و همسری مهربان تبریک عرض می کنم امیدوارم همیشه خوش بدرخشی شهرزاد قصه های شوالیه و لیاقت روزت مبارک♥️🙏🌺ایراندخت گیوکی از بروجرد (پاریس کوچولو)